Microsoft Sharepoint

Applicatie voor samenwerking

Binnen het raamwerk is het mogelijk een content te beheren en samen te werken aan onder andere documenten en projecten. Denk hierbij ook aan een samenwerkingsverband of een team binnen uw organisatie dat gezamenlijk aan een project werkt. De diverse mogelijkheden binnen SharePoint geven uw organisatie veel toepassingen voor informatie-uitwisseling en grip op werkprocessen van u en uw collega’s.

SharePoint-ontwikkelaarSharepoint staat voor wat het woord ook betekent: een punt waar gegevens en/of informatie wordt verzameld om met elkaar te delen c.q. met elkaar samen te werken. In principe is het bedoeld als een applicatie waarbij documenten “gemanaged” kunnen worden, dat wil zeggen; om er documenten in op te slaan om daar gezamenlijk mee te werken en/of te delen.

Een Document Management Systeem en sharepoint kunnen ook goed samen gebruikt worden. Vergelijk het met een reis naar Zuid-Spanje. U kunt deze reis met de auto maken of met het vliegtuig. Met de auto kan het wel, maar het is kostbaar, duurt lang en u zult eigenlijk onderweg moeten overnachten. Met het vliegtuig heeft u al deze nadelen niet en is het eigenlijk de meest effectieve en efficiënte manier. U kunt het echter combineren: met het vliegtuig gaan en aan de zuidkust landen en de rest met de auto afleggen, genietend van de mooie Spaanse kust. “Best of both worlds”, zogezegd.